HR Excellence in Science
Datum: 18.10.2016

Lesy a klimatická změna – jak převzít zodpovědnost?

Botanický ústav AV ČR, v. v. i. ve spolupráci s Biologickým centrem AV ČR, v. v. i. a Komisí pro životní prostředí AV ČR si Vás dovolují pozvat na diskusní seminář probíhající pod záštitou FORUM 2000 a Strategie AV 21. Setkání se koná v barokním refektáři Dominikánského kláštera sv. Jiljí na Starém Městě pražském (Jilská 7) v úterý 18. října 2016 (9:00–12:00). Cílem je seznámit veřejnost s novým konceptem udržitelného lesnictví v době klimatických změn a zároveň inspirovat příklady dobré praxe z evropských zemí.

Lesy pokrývají třetinu naší krajiny a s přicházející klimatickou změnou jsou vystaveny těžkým zkouškám v podobě sucha a úbytku biodiverzity. Jsme připraveni na změny?
Cílem je seznámit veřejnost s novým konceptem udržitelného lesnictví v době klimatických změn a zároveň inspirovat příklady dobré praxe z evropských zemí. Zazní přednášky doc. Tomáše Hlásného (ČZU v Praze a Národné lesnické centrum Zvolen), prof. Josefa Fanty (Botanický ústav AV ČR) a prof. Gerta-Jana Nabuurse (Wageningen University). Pozváni jsou zástupci z Ministerstva zemědělství (Dr. Tomáš Krejzar) a Ministerstva životního prostředí (Dr. Vladimír Dolejský), kteří představí koncept udržitelného lesního hospodaření v České republice. Během panelové diskuse, jejímž moderátorem bude prof. Bedřich Moldan (COŽP UK), budete moci klást řečníkům dotazy. Na závěr bude publikována tisková zpráva.

Za velkého zájmu proběhl v úterý 18. 10. 2016 odborný seminář o udržitelném hospodaření a ochraně lesů ve světle klimatických změn, který zorganizovali Botanický ústav AV ČR, v. v. i., a Biologické centrum AV ČR, v. v. i., ve spolupráci s Komisí pro životní prostředí AV ČR pod záštitou FORUM 2000 a Strategie AV21. V tiskové zprávě z konference organizátoři zdůrazňují, že klimatickou změnu je možné vidět nejen jako hrozbu, ale ta7ké jako příležitost pro inovace v ochraně přírody, technologiích a managementu. Více zde.

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×