HR Excellence in Science

NOC VĚDCŮ

NOC VĚDCŮ
Místo: Biologické centrum AV ČR
Datum: 06.10.2023 17:00 - 22:00
Typ: Jiné
Určeno pro: všechny
Odkaz: nocvedcu.cz/

Noc vědců, akce oživující v jeden večer stovky vědeckých budov, do kterých se běžný smrtelník nedostane. Návštěvníci proplouvají laboratořemi, přednáškovými místnostmi, vybuchujícími experimenty a jdou do hloubky aktuálních témat. Děti, dospělí, senioři, každý zapálený pro vědu je vítaný. Setkejte se s našimi vědci a oni už vás naučí vědu milovat.

Vědci z Biologického centra AV ČR se rozhodli na svých stanovištích rozpitvat s laboratorní přesností populární filmy a ukázat, jak daleko či blízko jsou od reality. Zaměří se například na Vetřelce a nejrůznější parazity, na filmové pavouky, posvátné brouky z egyptských hrobek, nejroztodivnější mutanty, scény z Terminátora či Čelistí a také na televizní kriminálky. K posledně jmenovanému si biologové přizvali experty z Kriminalistického ústavu Policie ČR, kteří vysvětlí a ukáží, jak se používají biologické metody k vyšetřování zločinů, pro návštěvníky připravili i hru k odhalení pachatele.

Jedním z hlavních bodů našeho programu bude moderovaná celovečerní talk show, kde se postupně představí 9 zajímavých vědeckých osobností Biologického centra, včetně Libora Grubhoffera, Julia Lukeše nebo Kateřiny Sam. Při návštěvě vědeckého kampusu určitě nevynechejte obří model želvušky před centrální budovou a nové velkoplošné graffiti, které bude slavnostně odhaleno v 16:30 na stěně bývalé auly Biologického centra. Pro nejmenší se odehraje v 17 hodin divadelní pohádka Běla mezi včelami.  

 

 


 

Zpět

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×