HR Excellence in Science
Datum: 31.05.2021

Fandíme budějovickému kriketu

Biologické centrum drží palce kriketovému klubu The Budějovice Barracudas Cricket Club do nadcházející sezóny. Většinu hráčů týmu tvoří zaměstnanci Biologického centra a studenti Jihočeské univerzity.

Budějovičtí Barracudas se těší na letošní českou národní ligu T20, kterou zahájí 5. června zápasem proti Moravskému CC v Brně. Poté budou hrát dalších pět zápasů v pražském Vinoru.

„Náš tým se pěkně rozrůstá a teď máme pro nadcházející sezónu 24 registrovaných hráčů, většinou zaměstnanců Biologického centra nebo studentů univerzity, takže je to pro nás vzrušující doba! Děkujeme Liborovi Grubhofferovi a Biologickému centru za podporu,“ řekl Philip Butterill, předseda Barracudas.


Barracudas v nových dresech. Zelená barva představuje Biologické centrum, červená České Budějovice a žluté pruhy symbolizují zuby barakudy, dravé útočné ryby. Na snímku s ředitelem Biologického centra Liborem Grubhofferem (sedící třetí zleva) Foto: Daniela Procházková, BC AV ČR

Historie budějovických Barracudas sahá do roku 2011, kdy se skupinka výzkumných pracovníků Biologického centra a doktorských studentů Jihočeské univerzity scházela a společně sdílela svou vášeň pro kriket. Následující rok se oficiálně stali kriketovým klubem Budějovice Barracudas.

V roce 2012 odehráli svůj první přátelský zápas v Praze, kde bylo v té době pět kriketových klubů. V následujících letech často jezdili do Prahy a později do Brna na přátelské zápasy a v roce 2020 se poprvé připojili do Českomoravského kriketového svazu a hráli soutěžní kriket v 2. lize. Také se zapojili do vůbec první české super série T10, která byla vysílána živě na YouTube celosvětovému publiku.

V současné době tvoří jádro týmu Barracudas zaměstnanci nebo studenti Entomologického ústavu, Parazitologického ústavu, Ústavu molekulární biologie rostlin a Jihočeské univerzity, z nichž většina pochází z Indie, ale v týmu jsou také hráči z Velké Británie, Papuy Nové Guiney, Bangladéše a Pákistánu. Do týmu patří i několik českých hráčů a hráčů ze společnosti Bosch a dalších organizací mimo BC & JU.

„Pracujeme na zvyšování naší profesionality, abychom dosáhli lepších výsledků v lize. Plánujeme nábor, abychom přilákali nové hráče z celého regionu. Dosud trénujeme na starém hokejovém hřišti v TJ Meteor a naší největší výzvou je najít vhodný pozemek pro kriketové hřiště poblíž Českých Budějovic, “ dodává Philip Butterill.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×