HR Excellence in Science
Datum: 09.02.2022

Výběrové řízení: Ředitel Biologického centra AV ČR

Rada Biologického centra AV ČR vyhlásila výběrové řízení na pozici ředitele Biologického centra AV ČR.

Biologické centrum AV ČR (BC) v Českých Budějovicích patří k největším a nejproduktivnějším výzkumným institucím v České republice. Jedná se o multioborovou instituci zahrnující pět částečně nezávislých jednotek s různým zaměřením výzkumu: Entomologický, Hydrobiologický, Parazitologický ústav a Ústavy molekulární biologie rostlin a půdní biologie. Více než 70 nezávislých výzkumných skupin BC, více než 300 doktorandů z celého světa a více než 130 doktorandů se zaměřuje především na základní, ale také aplikovaný výzkum, zejména v oblasti ekologie, evoluce a biomedicíny. BC spolupracuje s několika českými univerzitami na pre- a postgraduálním vzdělávání studentů.

Role ředitele zahrnuje strategické vedení, řízení a koordinaci práce pracovišť BC. Pro obsazení této pozice hledáme mezinárodně uznávaného vědce s vynikajícími výsledky v jednom z výzkumných oborů BC a zkušenostmi s řízením výzkumné instituce, velké výzkumné skupiny a/nebo velkých mezinárodních projektů. Ředitel zastupuje instituci doma i v zahraničí, pravidelně komunikuje s akademickými partnery, podniky a veřejností. Očekává se silné vedení a vynikající mezilidské a komunikační dovednosti. Je nutná plynulá znalost angličtiny (český jazyk není podmínkou, ale výhodou); zkušenosti s evropským výzkumným prostředím a legislativou jsou velkým přínosem.

Předpokládané funkční období: pět let, od 1. července 2022 do 30. června 2027.


Termín pro příjem přihlášek je 28. února 2022. Více informací o formálních a právních náležitostech a podkladech k přihlášce naleznete na webových stránkách BC: https://jobs.bc.cas.cz/detail /94

Více informací / dotazy k pozici a zaslání přihlášky na email: Hana.Machova@bc.cas.cz (tajemnice BC).

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×