HR Excellence in Science
Datum: 19.09.2017

Eva Zažímalová navštíví Biologické centrum

Ve středu 20. září navštíví Biologické centrum předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová a místopředseda AV ČR Zdeněk Havlas. Vedle diskuse s vedením Biologického centra (BC) je čeká prohlídka laboratoří, insektária a zvěřince, ale také výstup na střechu jedné z budov. Odtud bude výhled na celý vědecký komplex BC u Branišovské ulice, který si v příštích letech vyžádá generální obnovu.

Generální obnova budov v českobudějovickém komplexu, které vznikaly v 80. letech minulého století, je jedním z hlavních témat dopolední diskuse. Hovořit se také bude o závěrech hodnocení vědy, o přístrojovém vybavení, personální struktuře a transferu technologií. Ředitel BC Libor Grubhoffer rovněž představí aktuální trendy výzkumných oborů a vizi rozvoje BC. V neposlední řadě je na programu připravovaná spolupráce mezi AV ČR a Jihočeským krajem.

Odpoledne si hosté prohlédnou nové Oddělení biofyziky a biochemie rostlin pod vedením Hendrika Küppera, dále nový pavilon Parazitologického ústavu BC s rekonstruovaným zvěřincem a nově vybudovanými laboratořemi a také insektária a konfokální mikroskop Entomologického ústavu BC. Následovat bude návštěva druhého českobudějovického areálu Na Sádkách, kde sídlí Hydrobiologický ústav BC a Ústav půdní biologie BC a kde se vybudovalo nové zázemí pro národní infrastrukturu SoWa. 

 

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×