HR Excellence in Science
Datum: 23.07.2018

První díl čtvrté série NEZkreslené vědy se věnuje včelám

Cyklus vzdělávacích videí NEZkreslená věda se letos rozroste o další sérii. Odstartoval prvním tématem o včelách, jehož odborným garantem byl Václav Krištůfek z Biologického centra. NEZkreslená věda je ojedinělý popularizačně-vzdělávací cyklus Akademie věd ČR. Krátká animovaná videa vzdělávací a zábavnou formou přibližují pozoruhodné jevy z vědy (nejen) studentům a pedagogům středních škol.

V novém díle se dozvíte, jak funguje včelí superorganismus, jak se vyvíjejí včely, jakou úlohu zastávají v úle a mnoho dalších zajímavostí o těchto důležitých opylovačích.

Podívejte se na první díl nové série Včely:

„Čtvrtá série vychází z výzkumných programů Strategie AV21. Jednotlivé díly se věnují například technologii 3D tisku, moderním vakcínám nebo geneticky modifikovaným potravinám. Novinkou budou dva humanitně zaměřené díly ‚Paměť v digitálním věku‘ a ‚Co je to komunikace‘. Odbornými garanty dílů jsou vědci z Akademie věd ČR,“ říká manažerka projektu Marta Dlouhá.

První 10dílná série NEZkreslené vědy vznikla v roce 2014. Pozitivní ohlasy od pedagogů a studentů středních škol a gymnázií motivovaly vznik dalších dvou sérií. V tuto chvíli je hotových 30 dílů, které se věnují nejrůznějším tématům. Například Jak vznikl vesmír?Co je to fotosyntéza?O teorii relativity nebo Co je to diamant?.

Všechny díly NEZkreslené vědy najdete na Youtube kanálu Otevřené vědy, kde již přesáhly dva miliony zhlédnutí.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×