HR Excellence in Science
Datum: 18.09.2018

Zúčatnili jsme se největšího skandinávského veletrhu biotechnologií

Zástupci Úseku transferu technologií Biologického centra se zúčastnili největšího skandinávského Life Science veletrhu / B2B akce svého druhu v Evropě, kde byly přítomny nejvýznamnější firemní subjekty z oblasti biotechnologií, genetiky, neurologie, farmacie a zdravotnické techniky spolu se zástupci vědecko-výzkumných organizací a pracovišť. Česká republika zde měla jednotný stánek sdružující české firmy a výzkumná pracoviště. Záštitu a hmotnou podporu poskytlo Ministerstvo zahraničních věcí (projekty ekonomické diplomacie - PROPED) a agentura CzechInvest.

Účastníkům konference jsme prezentovali výstupy aplikovaného výzkumu BC, které mají komerční potenciál, a hledali jsme možnosti spolupráce pro nové mezinárodní projekty s účastí SME podniků.

Zástupci Úseku transferu technologií BC absolvovali na dvě desítky B2B setkání v partnerském programu a navázali mimo jiné kontakt s biotechnologickými centry a firmami (Eurasanté, Biotrial, ChemAxon, Mind The Byte, Cryoport, Cellexus, Discover Echo Inc., Meditox, Oncomed), s mezinárodními patentovými kancelářemi (AWA, Brann, Pharmalicencing, Potter Clarkson LLP), s investory do inovací a startups (Catalyze, Stonehaven, Almi Invest, Novo Seeds, Julz Co, Link China Pharma Solution, Hangzhou Economic Technological Development Area), se specialisty na financování z H2020 (GAEU Consulting, SwedenBio) a také s největším skandinávským TTO Inven2.

Zástupci BC měli tu čest setkat se během konference s panem Jiřím Šitlerem, velvyslancem ČR ve Švédsku, a s paní Hanou Chlebnou, ředitelkou Odboru generování projektů CzechInvest, a krátce pohovořit o aktivitách, které BC vyvíjí při přenosu výsledků výzkumu a znalostí do praxe.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×