HR Excellence in Science
Datum: 18.02.2019

Odstartovaly nominace na Ceny Josefa Vavrouška

V pondělí 18. února odstartovaly nominace na 23. ročník environmentální Ceny Josefa Vavrouška, kterou uděluje Nadace Partnerství výrazným osobnostem za konkrétní činy na poli zdravého životního prostředí a udržitelného rozvoje. Biologické centrum AV ČR je partnerem tohoto ocenění.

Nominace jsou otevřeny široké veřejnosti na www.cenajosefavavrouska.cz až do 10. dubna, a to ve dvou kategoriích – za dlouhodobý přínos životnímu prostředí a za významný ekologický počin. Vavrouškovu environmentální cenu vyhlašuje Nadace Partnerství na počest předního českého ekologa a bývalého ministra životního prostředí Josefa Vavrouška. Ten by se letos dožil 75 let. O tom, kdo letos doplní bezmála čtyřicítku laureátů a laureátek, rozhodne dvanáctičlenná porota sestávající z odborníků v oblasti životního prostředí, osobností veřejného života a zástupců Nadace Partnerství. Cena je otevřena pro české, ale i mezinárodní zájemce a lze ji udělit i in memoriam.

Nejčerstvějšími držiteli ocenění jsou zakladatel vlčích a rysích hlídek Ludvík Kunc a ředitel Správy Krkonošského národního parku Robin Böhnisch, který se jako poslanec zasloužil o uzavření kožešinových farem. Kdo doplní oceněné představitele české i mezinárodní ekologické scény, se veřejnost dozví na slavnostním vyhlášení v prostorách Senátu Parlamentu ČR, a to ve středu 5. června v rámci světového Dne životního prostředí.

„Stejně jako u Josefa Vavrouška hledáme lidi s vizí, za kterou si dokáží dlouhodobě stát a také ji umí převést v konkrétní kroky, které mají reálný dopad na zlepšení stavu přírody i kvality života. Lidi neohrožené a inspirativní pro ostatní. Věk, povolání ani známý obličej nehrají roli,“ představuje ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata profil kandidátů a kandidátek.

Partnery ocenění jsou společnosti Enviros, Inisoft, Znovín Znojmo, Biologické centrum AV ČR, Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity, Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy a Fakulta životního prostředí ČZU. Nominaci pro obě kategorie lze podat přímo na oficiálních stránkách cenajosefavavrouska.cz tím, že vyplníte jednoduchý nominační formulář.

Zdroj a ilustrační foto: Nadace Partnerství

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×