HR Excellence in Science
Datum: 30.10.2019

Vojtěch Novotný obdržel medaili Za zásluhy

Primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda ocenil v úterý 29. října 2019 významné osobnosti města. Mezi deseti oceněnými je i profesor Vojtěch Novotný, tropický ekolog z Biologického centra AV ČR, který obrdžel medaili Za zásluhy. Medaile jsou udělovány každoročně při příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu.

"Město si velice váží lidí, kteří dosáhli ve svých profesích výrazných úspěchů, nebo projevili osobní statečnost, a tento slavnostní akt vnímáme jako poctu právě pro ně a jejich blízké. Letos byla mezi vyznamenanými zastoupena například podnikatelská, hospodářská, vědecká a kulturní sféra,“ řekl primátor města Jiří Svoboda.

Vojtěch Novotný, tropický biolog, entomolog a ekolog, vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Pracuje v Entomologickém ústavu BC AV ČR a vyučuje na Jihočeské univerzitě. Během více než dvacetiletého výzkumu živočichů a rostlin v tropickém lese na Papui-Nové Guinei si získal pověst špičkového odborníka. Vědcům při studiu vztahů lesních ekosystémů pomáhá i padesátimetrový jeřáb, a to díky prestižnímu grantu Evropské výzkumné rady. Uznávaný odborník na něj dokázal získat v přepočtu 92 milionů korun, což je nebývalé. Na Papui-Nové Guinei se snaží objasnit, proč je v tropech větší biodiverzita než v jiných oblastech. Působil také ve Velké Británii, Spojených státech amerických a v pralesích Panamy, Guyany či Vietnamu.

Více o oceněných na https://www.c-budejovice.cz/primator-ocenil-vyznamne-osobnosti-0.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×