HR Excellence in Science
Datum: 09.07.2013

Dětská skupina MOTÝL

Logolink - motýlVybavení Dětské skupiny MOTÝL a zabezpečení jejího provozu je financováno za podpory Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu.


Biologické centrum AV ČR, v. v. i., (dále jen BC) zaměstnává přes 500 zaměstnanců. Silnou kategorií jsou mladí vědečtí pracovníci do 34 let. Ještě větší skupinu představují doktorandi zaměstnaní v BC na částečné úvazky, jejichž počet se v průměru pohybuje kolem 110 osob. Tito mladí lidé představují zásadní potenciál rozvoje vědecké práce na BC. Je jim proto věnována na pracovištích BC mimořádná pozornost z hlediska růstu jejich odbornosti. Věda a výzkum je velmi specifický obor, který vyžaduje kontinuitu práce. Především mladé rodiny a zejména mladé doktorandky a vědecké pracovnice se potýkají s problémem skloubení profesního a soukromého života tak, aby odborně nezaostávaly. Jedním z důležitých momentů pro vytvoření rovných příležitostí pro muže i ženy na BC je i vybudování zařízení pro hlídání dětí zaměstnanců.

 

Analýza, která byla soustředěna především na výše uvedenou kategorii mladých pracovníků, ukázala, že optimální z hlediska potřeb, prostorových možností a dalších faktorů bude vybudování zařízení pro umístění 12 dětí, převážně ve věku od půl roku do tří let.

 

BC sdílí společný kampus s Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích (dále jen JU). Činnosti obou institucí jsou velmi provázané, a to v oblasti vědy a výzkumu i v pedagogické činnosti. BC proto nabídlo JU partnerství v připravovaném projektu. Zájem o využití dětské skupiny byl na JU též prokázán.

 

Vedení BC vyčlenilo pro vybudování DS adekvátně veliký prostor ubytovny, která je situována ve společném kampusu BC a JU a která je využívána především pro ubytování hostů BC. Dětská skupina bude v těchto prostorách využívána dle podmínek projektu pro 12 dětí ve věku od půl roku do začátku školní docházky, pro denní péči od 7.30 do 16.30.

 

Tisková zpráva - Otevření dětské skupiny "Motýl" (PDF)

Informace pro rodiče (JPG)


Kontaktní osoba: Ing. Michaela Krištůfková (michaela.kristufkova@bc.cas.cz, tel: 387775051)

 

Dětská skupina motýl

Dětská skupina motýl

 

Karneval_DS motýl


Registrační číslo:                            CZ.1.04/3.4.04/A4.00004
Operační program:                         Lidské zdroje a zaměstnanost
Číslo a název prioritní osy:            4.3 Sociální integrace a rovné příležitosti
Číslo a název oblasti podpory: 4.3.4 Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a sladění pracovního a rodinného života
Doba realizace projektu:                1. červenec 2013 až 30. duben 2015


 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×