HR Excellence in Science
Datum: 16.07.2013

Granty EU

Možnost bezplatné účasti na školení o komunikačních dovednostech

V rámci rozvoje ERA se EK snaží zapojit občany do diskuse o budoucnosti vědy a technologií. Je potřeba, aby výzkumníci, zapojení do projektů financovaných EK, byli schopni srozumitelně a efektivně informovat občany o výsledcích projektů (zejména prostřednictvím rozhlasu a televize, ale i webových stránek, blogů atd.). Proto EK organizuje v rámci projektu ESConet Trainers v průběhu července a srpna 2010 v Dubrovníku sérii školení zaměřenou na komunikační dovednosti. Podrobné informace jsou uvedeny v brožuře.PDF dokument Upozorňujeme případné zájemce, že v roce 2010 jsou náklady na cestovné a ubytování hrazené z projektu ESConet, v dalších letech si je budou účastníci hradit sami.

Petice za zjednodušení financování evropského výzkumu – Trust Researchers

Na webové stránce Trust Researchers je k podpisu vystavena petice adresovaná Radě EU a Evropskému parlamentu, která apeluje na zjednodušení finančních a administrativních postupů v evropském výzkumu, nejen v Rámcovém programu, ale i v dalších evropských finančních nástrojích. Na stránkách naleznete iniciátory podpisové akce. Existuje zde jistá pravděpodobnost, že petici použije EK jako argument zdola o nutnosti tzv. simplifikace pravidel při svém vyjednávání s EP o nové podobě rámcového programu. V této souvislosti simplifikace.

Základní informace

Elektronický Zpravodaj 7. RP

Cílem Zpravodaje, který vydává skupina NICER Technologického centra, je poskytovat aktuální informace o vyhlášených a připravovaných výzvách, aktualitách souvisejících se 7. RP, akcích pořádaných Technologickým centrem a akcích pořádaných EK týkajících se výzkumu a vývoje a v neposlední řadě také o aktuálních publikacích, mezi něž patří zejména časopis ECHO a informativní brožury o 7. RP.

K pravidelnému odběru Zpravodaje, který vychází přibližně jednou měsíčně, se můžete přihlásit.

Projekty 7. RP

Financování projektů 7. RP

Posílení aktivit Technologického centra v oblasti horizontální agendy 7. RP

Technologické centrum se od roku 2009 intenzivněji zaměřuje na posílení horizontálních konzultačních a expertních aktivit pro projekty 7.RP. V rámci projektu NICER nyní aktivně působí tři konzultanti zabývající se problematikou finančních a právních aspektů tohoto programu a otázkami projektového managementu. Hlavními oblastmi aktivity v rámci této agendy jsou poskytování konzultací, organizace odborných seminářů, vydávání publikací a správa odborných stránek zaměřených na danou problematiku. Všechny tyto činnosti jsou Technologickým centrem poskytovány zdarma.

Financování projektů 7. RP - otázky a odpovědi

Praktický průvodce možnostmi financování výzkumu a inovací ze zdrojů EU

Evropská komise zveřejnila na stránkách CORDIS dokument Practical Guide to EU funding opportunities for Research and Innovation PDF dokument (Praktický průvodce možnostmi financování výzkumu a inovací ze zdrojů EU). Jedná se o ucelený soubor informací a praktických záležitostí ve vztahu ke stěžejním nástrojům podpory výzkumu, vývoje a inovací z prostředků EU, kterými jsou 7. rámcový program, CIP (Competitiveness and Inovation Framework Programme) a Strukturální fondy. Smyslem dokumentu je podat praktické informace o možnostech kombinování jednotlivých zdrojů financování a poskytnout užitečné rady uchazečům a účastníkům projektů.

Podpora účasti v projektech 7. RP

Právní aspekty 7.RP

Právní aspekty 7.RPPDF dokument

Správa duševního vlastnictví

Odkazy:

Technologické centrum AV ČR

CZELO

CORDIS

EEN

ERA


Pro bezplatné zasílání Přehledu aktuálních informací o podpoře evropského VaV je možno se zaregistrovat na lepicova@tc.cz.

Zdroj informací na této straně (není-li uvedeno jinak): Technologické centrum AV ČR

Jak začít?

DPH v 7.RP

Dofinancování projektů 7.RP

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×