HR Excellence in Science
Datum: 17.05.2017

Rada BC vybere ředitele instituce

Na čtvrtečním jednání bude Rada Biologického centra AV ČR rozhodovat o novém řediteli Biologického centra. Vybírat bude ze dvou kandidátů, Libora Grubhoffera a Miloslava Šimka.

Profesor Ing. Miloslav Šimek, CSc., je současným ředitelem Biologického centra, které vede od 1. července 2012, a kandiduje na post ředitele ve druhém funkčním období. Profesor RNDr. Libor Grubhoffer, CSc., je vedoucím Laboratoře molekulární ekologie vektorů a patogenů na Parazitologickém ústavu BC AV ČR.   

Oba uchazeči představili na konci března své koncepční záměry výběrové komisi a oba byli doporučeni jako vhodní kandidáti na post ředitele. Ve čtvrtek 18. května jsou uchazeči pozváni k osobnímu jednání a představení svých koncepčních vizí na zasedání Rady Biologického centra.

Rada poté rozhodne tajným hlasováním, kterého z uchazečů navrhne předsedkyni AV ČR na jmenování ředitelem BC. Vítězný kandidát musí být schválen nadpoloviční většinou všech členů Rady BC, musí tedy získat 8 hlasů. Rada BC má celkem 15 členů (z toho 10 interních a 5 externích) a je způsobilá jednat a usnášet se, je-li na zasedání přítomna nadpoloviční většina jejích členů. 

Celý proces obsazení funkce ředitele vědeckých ústavů Akademie věd České republiky velmi přesně upravují interní normy AV ČR, které vycházejí z příslušných vyšších právních norem: Stanov AV ČR a Zákona o vědecko-výzkumných institucích.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×