HR Excellence in Science
Datum: 12.12.2018

Zúčastnili jsme se konference Biofit

Mezinárodní konference Biofit je jednou z nejvyhledávanějších evropských akcí spojující zástupce akademické a aplikační sféry. V rámci odborných přednášek, start-up prezentací, workshopů, ale i partneringových (one-to-one) setkání tak měli všichni možnost přenášet výsledky svých institucí do praxe. Letošního ročníku, který se konal ve francouzském Lille, se účastnilo 1300 zástupců devíti set organizací z 35 zemí světa a nechyběli ani zástupci Biologického centra z Úseku transferu technologií (ÚTT).

Kolegové z ÚTT se soustředili především na partneringovou sekci, kde mohli přímo a cíleně, na předem domluvených setkáních jednat o možnostech a vzájemné spolupráci s jednotlivými subjekty aplikační sféry. Prezentovali zejména aplikované výstupy projektu TAČR Gama, ale i další výzkumný potenciál ústavů Biologického centra. Kromě výsledků vědeckého výzkumu prezentovaného farmaceutickým a biotechnologickým firmám (Asahi Kasei Pharma Corporation, Baehl Innovation, Biotem, Samsung Biologics, Enamine, e-Zyvec, FNUSA-ICRC, Idaco Consulting Limited, Microsynth, ProteoGenix, TransCure bioServices, Vet+i) diskutovali také strategické nastavení při uplatňování vědeckých výsledků, možnosti odborného poradenství v oblasti duševního vlastnictví i potenciál platforem propojujících subjekty akademické a aplikační sféry (BlueReg, Soteryah, Williamson Biotech Solutions, GlobalData, J A Kemp)

CzechInvest poskytl zázemí na svém stánku pro společná setkání zástupců ÚOCHB, Univerzity Karlovy, Masarykovy univerzity a Univerzity Pardubice s Václavem Žilkou, který je vedoucím obchodně-ekonomického úseku na Velvyslanectví České republiky v Paříži. Setkání se vedlo v neformální atmosféře a individuální diskuze se soustředily na identifikaci a eliminaci překážek v procesu přenosu znalostí a dovedností, což je současně i předmětem dlouhodobě řešeného projektu na ÚTT – OBUVV (Odstraňování Bariér v Uplatňování Výsledků Výzkumu). Poděkování za propagaci České republiky patří Haně Chlebné, ředitelce odboru generování projektů CzechInvest.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×