HR Excellence in Science
Datum: 04.06.2019

Biologické centrum navštívila indická velvyslankyně

Při své návštěvě Českých Budějovic v úterý 4. června zavítala indická velvyslankyně v České republice Narinder Chauhan do Biologického centra Akademie věd ČR. Sešla se s ředitelem Biologického centra AV ČR, Liborem Grubhofferem, s indickými vědci a Ph.D. studenty, kteří zde pracují, a společně se zástupci Jihočeské univerzity pak v kampusu vysadili strom jako připomínku Světového dne životního prostředí (5. června), věnovaného Mahátma Gándhímu u příležitosti jeho 150. výročí narození.

 „Věřím, že návštěva její excelence v Biologickém centru poskytne příležitost posílit stávající a projednat možnou další výzkumnou spolupráci a vazby mezi Akademií věd České republiky a Indickou republikou,“ říká Libor Grubhoffer, ředitel Biologického centra AV ČR. Mezi možnostmi vzájemné spolupráce je například vytváření společných vědeckých projektů, konferencí a bilaterálních výměnných programů.

Indická velvyslankyně Narinder Chauhan se zapisuje do pamětní knihy Biologického centra. Foto: Aleš Motejl

Na Biologickém centru AV ČR v Českých Budějovicích v současné době pracuje 24 zaměstnanců indické národnosti. Jedním z nich je Singh Samarjeet, doktorand v laboratoři molekulární chronobiologie, který zde působí pět let a byl jedním z iniciátorů pozvání velvyslankyně na akademické pracoviště. „Je třeba mluvit o možnostech zahájení indo-českých stipendií pro krátkodobé i dlouhodobé výzkumné pobyty na podporu indických státních příslušníků, nebo v případě, že taková stipendia existují, pak lepší propagace programu uchazečům,“ řekl Singh Samarjeet.

Indická velvyslankyně Narinder Chauhan dorazila na Biologické centrum po návštěvě Jihočeské univerzity chvilku před 13. hodinou odpoledne. Kromě diskuse s vedením, indickými zaměstnanci a studenty centra byla na programu setkání také výsadba pamětního stromu v areálu kampusu u příležitosti Světového dne životního prostředí, věnovaného Mahátma Gándhímu, u něhož si letos připomínáme 150. výročí narození.

Setkání s indickými studenty a zaměstnanci Biologického centra u čerstvě vysazeného stromu. Foto: Daniela Procházková

 
Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×