HR Excellence in Science
Datum: 01.04.2021

Vejce nemají jen slepice!

Jaká vajíčka má tasemnice, šnek, bělásek, pavouk, žralok nebo třeba ropucha? To můžete zjistit díky popularizační akci pro veřejnost Virtuální Velikonoce, kterou připravilo Biologické centrum AV ČR. A kdy jindy se bavit o vejcích než na Velikonoce?

Z archivu vědců jsme vybrali víc než padesát fotek vajíček nejrůznějších druhů živočichů a připravili webovou stránku s několika aktivitami, mezi nimiž je vajíčkový kvíz, anketa o nejkrásnější vejce, dvě on-line hry a deset zajímavostí o vejcích. Věřili byste, že vejce může mít tvar létajícího talíře nebo že se najdou šampioni, kteří kladou milion vajec denně? Návštěvníci jistě užasnou nad neskutečnou rozmanitostí a také důmyslností vajíček z živočišné říše.  

Obyvatele z okresu České Budějovice zveme také na procházku do nejkrásnější přírodní lokality Českých Budějovic, na Vrbenské rybníky, kde jsme nachystali Biologickou vajíčkovou stezku. Na stezce, která bude přístupná od 2. dubna do 2. května 2021, jsme umístili 13 fotek nejrůznějších vajec. Úkolem lidí, kteří se do hry zapojí, bude všechny najít a poznat, komu vajíčka patří. Úspěšní řešitelé se mohou následně přihlásit do slosování o drobné ceny.

Veškeré informace jsou na webových stránkách https://hledani.monster/velikonoce/.

Kromě fotografií vajec nejrůznějších druhů živočichů, tam najdete:

Vajíčko tasemnice (snímek z elektronového mikroskopu). Foto: Roman Kuchta

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice
Datová schránka: r84nds8

 

+420 387 775 111 (ústředna)
+420 387 775 051 (sekretariát)
+420 778 468 552 (pro média)

NAJÍT PRACOVNÍKA

Biologické centrum Google mapa

Přihlášení do intranetu

Pro přihlášení do intranetu zadejte Vaše přihlašovací údaje

×